Showroom
Social media
Blog

De don’ts bij betonstuc

Algemene vragen

Betonstuc is robuust en makkelijk schoon te houden.

Afbeeldingdonts
Geschreven door Nicolas 12 november 2020

Houd je rekening met de don’ts, dan gaat het jaren mee.

Omdat je met betonstuc geen last hebt van naden en voegen, is het schoonmaken een redelijk gemakkelijke klus. En dat niet alleen: betonstuc is ook hygiënisch, omdat er geen vuil in naden of voegen kan achterblijven. Daarmee is betonstuc een ideale keuze voor je keuken, woonkamer, badkamer, slaapkamer en/of kinderkamer.

  • Naadloos
  • Hygiënisch
  • Makkelijk schoon te houden

Meer weten over betonstuc?

Wat je niet moet doen bij betonstuc

Toch zijn er ook verschillende don’ts bij betonstuc. Hieronder beginnen we met wat algemene dingen waar je op moet letten.

  1. Heb je betonstuc in de badkamer? Voorkom dan dat er plekken zijn waar dagenlang water blijft staan, bijvoorbeeld onder een rekje in de douchecabine. De combinatie van zeep of shampoo en water kan na lang inwerken namelijk de coating aantasten.
  2. Heb je betonstuc in de keuken? Weet dan dat de coating bestand is tegen koude en warme(re) vloeistoffen en vetten, maar dat je moet voorkomen dat kokend hete vloeistoffen direct op het oppervlak terecht komen.
  3. Ook (vloeibare) producten met ‘bijtende’ ingrediënten - zoals bijvoorbeeld mosterd of azijn - moet je niet te lang op het betonstuc laten liggen. De kans bestaat dat deze na langere tijd door de afwerklaag doordringen en vlekjes veroorzaken.
  4. Betonstuc is niet geschikt om direct op te snijden of om zonder onderzetters hete pannen of ovenschalen op te zetten.

Inspiratie? Vraag direct ons gratis inspiratiemagazine aan!

Inspiratiemagazine aanvragen
De don’ts bij het schoonmaken van betonstuc

Hoewel betonstuc zeer gemakkelijk schoon te maken is, zijn er wel wat dingen waar je op moet letten. Daarmee delen we ook de don’ts wat betreft het schoonmaken van betonstuc met je.

  1. Let om te beginnen op dat je nooit chloor, bleek of andere agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt. Deze tasten op den duur namelijk de coating van de betonstuc aan.
  2. Anti-kalkmiddelen raden we ook af. Wil je bij hoge uitzondering toch ontkalkende producten gebruiken, spoel dit dan altijd grondig (!) na met water en maak dit droog met een zachte, droge doek. Zo kan het niet te lang op de beschermlaag van het betonstuc inwerken.
  3. Gebruik geen schuursponsje, omdat dit het betonstuc kan beschadigen.
Hoe maak je betonstuc schoon?

Natuurlijk vertellen we je ook graag hoe je betonstuc wél moet schoonmaken. Het verwijderen van vuil is namelijk appeltje-eitje: je hebt alleen maar schoon water en wat allesreiniger of groene zeep nodig. Droog het schoongemaakte oppervlak altijd goed na met een zachte, schone doek. Zo gaat je betonstuc jaren mee!