Showroom
Social media
Blog

Hoe onderhoud je een betonstuc vloer?

Algemene vragen

Gebruik de juiste vloerbeschermingsproducten!

JDZ Basebeton Solid 2
Geschreven door Petra 10 augustus 2023

Een betonstuc vloer is niet alleen krasvast, maar ook extreem sterk. Vanwege het intensieve gebruik van betonstuc is het echter noodzakelijk om de vloer te beschermen en goed te onderhouden om hem in optimale conditie te houden. Hierdoor kun je onnodige krassen en deuken in de betonstuc vloer voorkomen. In dit artikel delen we graag enkele tips over hoe je het beste kunt omgaan met deze factoren.

Bij elke toepassing is er een type Basebeton vloer dat perfect aansluit. We bieden vier verschillende soorten betonstuc aan als vloerafwerking: Basebeton Originale, Basebeton Plus, Basebeton Solid en Basebeton Xtreme. Elk type betonstuc van Stone Age is zeer robuust en geeft elke ruimte een moderne en industriële betonlook. Dankzij speciale toevoegingen van materialen en harsen hebben de Basebeton vloeren van Stone Age een ongekende hardheid en flexibiliteit. Hierdoor kunnen ze tegen een stootje. Bovendien, doordat de vloer naadloos wordt aangebracht, blijft er geen vuil achter.

Vier tips voor het onderhouden van jouw betonstuc vloer

  1. Zorg voor degelijke (meubel)bescherming van je betonstuc vloer. Zo kun je beschadiging aan deze kostbare vloer voorkomen.

  2. Simpele taken zoals het afstoffen en schoonmaken van de dopjes verlengen de levensduur en bieden dus betere bescherming voor je betonstuc vloer.

  3. Wees voorzichtig met het verplaatsen van zware items, zo voorkom je onnodige beschadigingen.

  4. Gebruik zachte bezems en een stofzuiger met zachte borstelkop, deze zweven als het ware over de betonstucvloer tijdens het opzuigen van vuil en maken geen krassen.

Betonstucvloer beschermen

Wij adviseren de producten van Scratch no More voor Stone Age vloeren. Scratch no More is een hoogwaardige ontwikkelaar van vloerbeschermingsproducten. De beschermingsproducten voorkomen krassen op betonstuc vloeren die worden veroorzaakt door stoel- en tafelpoten en andere meubels. Met de beschermende dopjes die zij in hun assortiment hebben, bieden ze de meest passende vloerbescherming voor Basebeton vloeren. De bescherming van Scratch no More heeft een levensduur van ongeveer 2 jaar. Net als de meeste vloerbeschermingproducten vereisen deze dopjes onderhoud voor optimale bescherming.

Schoonmaken van je betonstuc vloer

Voor het onderhouden van een betonstuc vloer raden wij aan om elke drie maanden SA PU Protect aan te brengen. Met behulp van dit speciale onderhoudsmiddel behoudt de vloer zijn kwaliteit en krijgt hij een extra beschermende laag. Bij het aanbrengen van SA PU Protect is het belangrijk om het hele oppervlak van de vloer te behandelen. Gebruik een vochtige katoenen doek en breng een ruime hoeveelheid SA PU Protect aan op het betonstuc. Op deze manier zorg je ervoor dat geen enkel deel van de vloer wordt overgeslagen en dat de betonstuc vloer volledig is bedekt met een beschermende laag. De onderhoudsset van Stone Age is verkrijgbaar bij een van onze verkooppunten.

Stone Age onderhoudsset

De Stone Age onderhoudsset bestaat uit een flacon SA PU Cleaner en SA PU Protect. Met deze onderhoudsmiddelen blijft jouw betonstuc vloer jarenlang goed. Deze set is verkrijgbaar bij onze verkooppunten.

Onderhoud betonstuc