Showroom
Social media
Blog

Is betonstuc vlek- en krasgevoelig?

Algemene vragen

Robuust en ijzersterk: het zijn belangrijke kenmerken van betonstuc.

Krasbestendigtumbnail
Geschreven door Fedde 12 november 2020

Maar is het daarmee ook vlek- en krasbestendig?

Betonstuc is zeer robuust en slijtvast en kan zeker wel tegen een stootje. Dat maakt het geschikt voor veel verschillende ruimtes, van de badkamer tot de keuken en de woonkamer. Ook is het geschikt voor op de vloer in de kinderkamer, waar je kind met allerlei speelgoed op de vloer kan spelen zonder dat die vloer stuk gaat. Betonstuc heeft door de toevoeging van speciale materialen en harsen bovendien een enorme hardheid en een hoge flexibiliteit.

  • Naadloos
  • Hygiënisch
  • Kan wel tegen een stootje

Meer over betonstuc?

Vlek- en krasgevoeligheid van verschillende soorten betonstuc

De vlek- en krasgevoeligheid van betonstuc kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de samenstelling van de betonstuc en het type afwerking dat wordt toegepast. Wij adviseren ten alle tijde de producten van Stone Age toe te passen als het gaat om de afwerking van de betonstuc vloer en of wand. Er zijn verschillende soorten afwerking die geschikt zijn voor onze verschillende soorten betonstuc.

Vlekken en krassen op lichte of donkere betonstuc

Tip van onze kant: op donkere kleuren zijn krassen eerder zichtbaar dan bij een licht oppervlak. Kies dus voor een lichte kleur op de vloer of wand als je denkt dat je je aan kleine oneffenheden gaat storen.

Inspiratie? Vraag direct ons gratis inspiratiemagazine aan!

Inspiratiemagazine aanvragen
Tips tegen vlekken en krassen op betonstuc

Natuurlijk zijn er ook manieren om vlekken en krassen op betonstuc tegen te gaan, zeker wanneer je dit op de vloer gebruikt. Zo adviseren wij altijd om de vloer te beschermen door onder meubels bescherming van Scratch no More te gebruiken. Ook is het aan te raden om een goede schoon- en droogloopmat bij iedere buitendeur te leggen. Vuil en met name zandkorrels kunnen krassen in de coating veroorzaken, en met een schoon- en droogloopmat zorg je ervoor dat het meest vuil hier al achterblijft.

Betonstuc goed gebruiken en schoonmaken (dit is hoe)

Zorg er tot slot voor dat je betonstuc altijd op de juiste manier gebruikt én schoonmaakt. Ben je benieuwd hoe je dat doet? Lees dan ons kennisbankartikel over de don’ts (en do’s) met betonstuc. In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt.