Showroom
Social media
  1. Home
  2. Kennisbank
  3. Praktische informatie
  4. Algemene vragen
  5. Top tien meest gestelde vragen over betonstuc
Leestijd: 5 | Terug naar overzicht
Blog

Top tien meest gestelde vragen over betonstuc

Algemene vragen

Wij vertellen je alle ins en outs over de meest robuuste en slijtvaste vloer- en wandafwerking

IMG 9450
Geschreven door Lars 11 april 2023

Betonstuc is een moderne en stijlvolle betonlook afwerking voor muren en vloeren in zowel woningen als bedrijfspanden. Het is een product dat van zichzelf geen water opneemt en kras- en slijtvast. Betonstuc van Stone Age is verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen, van een stoere wandafwerking tot een glimmend metaalstuc tot aan een allround betonlook. In dit kennisartikel beantwoorden we de top tien meest gestelde vragen over betonstuc. Lees snel verder.

  • Moderne en slijtvaste betonstuc
  • Verkrijgbaar in 5 verschillende productsoorten
  • Toepasbaar op alle vlakke oppervlakken binnenshuis

Ontdek de mogelijkheden van betonstuc

Meer weten over onze producten?

Wat is betonstuc?

Betonstuc is een dunne laag mortel die op muren of vloeren kan worden aangebracht. Het bestaat uit een mix van cement, water en verschillende soorten zand. Door de specifieke samenstelling heeft betonstuc een robuuste en industriële uitstraling. Er zijn verschillende typen betonstuc: Basebeton, Sichtbeton, Oxidestuc en Stuccopuro. Deze betonstuc producten van Stone Age hebben stuk voor stuk een unieke uitstraling.

Waarom kiezen voor betonstuc?

Betonstuc biedt vele voordelen. Het is slijtvast, sterk, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Daarnaast is het geschikt voor elke ruimte, zoals badkamers, keukens en woonkamers. Maar ook in de retail of horeca is het materiaal toepasbaar. Betonstuc kan ook worden toegepast op bijvoorbeeld meubels en keukenbladen waardoor het materiaal veelzijdig is in gebruik.

Is betonstuc geschikt voor vochtige ruimtes?

Ja, betonstuc is zeer geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers. Het is namelijk vochtwerend en naadloos. Hierdoor hebben bacteriën en schimmels geen kans om zich te nestelen. Dit is tegelijkertijd ook een groot voordeel voor wie geen fan is van het schoonmaken van de badkamer. Met een simpel sopje is de badkamer binnen een handomdraai schoon.

Welk type betonstuc is geschikt voor in de badkamer?

Betonstuc in de badkamer is een ideale toepassing, je hebt namelijk geen last van naden of voegen en je creëert met de moderne betonlook een home spa. Basebeton is hét type betonstuc dat geschikt is voor in de badkamer. In het assortiment van Basebeton vind je zachte beige tinten betonstuc tot aan moderne grijze kleuren. Voor elke woonstijl is een passende betonstuc kleur in het assortiment beschikbaar. Daarnaast is de betonstuc gemakkelijk schoon te houden en dat is natuurlijk een groot pluspunt.

Inspiratie? Vraag direct ons gratis inspiratiemagazine aan!

Inspiratiemagazine aanvragen
Kan betonstuc worden toegepast op elke ondergrond?

Betonstuc kan worden toegepast op elke ondergrond zolang deze glad, droog en vrij van stof is. Met de juiste technische voorbereiding van het oppervlak heb je de mogelijkheid om het betonstuc over tegels aan te brengen. We adviseren de oppervlakte uit te vlakken en zo nodig een renovatiepleister toe te passen. Het is namelijk erg belangrijk dat de ondergrond vrij is van scheuren en losse delen is. Zo heb je de mogelijkheid om een grote verbouwing zonder sloop en breekwerk door te komen. In een nieuwbouw- woning of project kan het betonstuc worden opgebouwd als de technische laag is aangebracht. De technische laag zorgt voor de afsluiting van de ondergrond en zorgt voor een goede hechting voor de opbouw van de betonstuc.

Is betonstuc te combineren met vloerverwarming?

Betonstuc is uitstekend te combineren met vloerverwarming als je het ons vraagt. Door de vloerverwarming onder de technische laag in de vloer te verwerken zorg je voor gelijkmatige warmte in huis. Zo heb je nooit meer koude voeten en kun je de gehele verdieping verwarmen omdat betonstuc erg dun wordt opgezet. Esthetisch gezien is de combinatie van vloerverwarming en betonstuc natuurlijk de perfecte combinatie, zo heb je namelijk geen opvallende radiatoren in de ruimte staan. Basebeton is uit onze collectie de juiste betonstuc voor op het vloeroppervlak, verkrijgbaar in meer dan 60 kleuren.

Is betonstuc makkelijk te onderhouden?

Betonstuc is makkelijk schoon te maken en te onderhouden. Omdat de betonstuc naadloos is aangebracht, heb je geen last van voegen of naden waar het vuil of stof zich in kan gaan ophopen. Wanneer de betonstuc is afgewerkt, kan deze worden gereinigd met een vochtige doek en een mild, niet-bijtend reinigingsmiddel zoals groene zeep. Stone Age heeft ook een Cleaner en Protect speciaal voor betonstuc in het assortiment. De Cleaner is geschikt voor dagelijks gebruik en de Protect dien je eens in het jaar toe te passen om het betonstuc oppervlak weer als nieuw te laten lijken.

In welke kleuren is betonstuc te verkrijgen?

De betonstuc van Stone Age is verkrijgbaar in vijf verschillende soorten producten namelijk: Basebeton, Beton Ciré, Oxidestuc, Sichtbeton en Stuccopuro. Elk product heeft haar eigen unieke kleuren. Basebeton is verkrijgbaar in 64 unieke kleuren. Onze Basebeton-collectie heeft daarnaast extra varianten met andere eigenschappen voor bijvoorbeeld toepassing op de (industriële) vloer. Beton Ciré heeft een kleurenpalet van meer dan 40 kleuren. Sichtbeton heeft 3 moderne betonkleuren waar je uit kunt kiezen. Stuccopuro heeft meer dan 60 poederachtige tinten in de collectie die passen binnen iedere woonstijl. Oixdestuc is een metallic betontuc die verkrijgbaar is in zes verschillende tinten. Op onze productpagina kun je eenvoudig de beschikbare kleuren bekijken door middel van onze samplecards.

Hoe wordt betonstuc aanbracht?

Betonstuc wordt aangebracht in verschillende lagen, afhankelijk van de gewenste dikte en afwerking. De eerste laag is een hechtlaag die ervoor zorgt dat de betonstuc goed hecht aan de ondergrond: de primer bestaat uit een Echohecht of MCG grondeermiddel. Vervolgens wordt het betonstuc in twee lagen aangebracht, waarbij elke laag tussentijds wordt geschuurd of gepolijst om een gladde en egale afwerking te krijgen. Tot slot wordt het betonstuc oppervlak behandeld met een coating om het waterdicht en slijtvast te maken. Ben je een professioneel verwerker? Wij adviseren altijd de instructies en handleiding te volgen: bekijk onze productvideo’s.

Kun je betonstuc zelf aanbrengen?

Het aanbrengen van betonstuc is een klus waarbij je enige ervaring nodig hebt als we het hebben over de verwerking van de betonlook. Voorafgaand aan het smeren van de ready-to-use betonstuc is het belangrijk dat de ondergrond goed gecontroleerd wordt. Of je de klus zelf kunt uitvoeren? Wij adviseren altijd om het betonstuc aan te laten brengen door een professional. De vakman heeft ervaring met het voorbereiden van de ondergrond en weet wat er benodigd is voor de professionele verwerker van het betonstuc. Ben je op zoek naar een professioneel verwerker? Neem dan contact op met ons.