Showroom
Social media
  1. Home
  2. Kennisbank
  3. Praktische informatie
  4. Algemene vragen
  5. Op welke ondergrond kan ik betonstuc aanbrengen?
Leestijd: 4 | Terug naar overzicht
Blog

Op welke ondergrond kan ik betonstuc aanbrengen?

Algemene vragen

Tegels, gipsplaat, hout of kunstof.

DSC07316
Geschreven door Nicolas 12 november 2020

Met de juiste voorbereiding is bijna elke ondergrond geschikt voor betonstuc.

Betonstuc kan op bijna iedere ondergrond worden aangebracht. Zo kun je betonstuc rechtstreeks over het tegelwerk aanbrengen. Dat kan een ideale oplossing zijn, bijvoorbeeld omdat er weinig tijd is, om te besparen op het sloopwerk of om scheurvorming tijdens het slopen te voorkomen. En ook een ondergrond van gipsplaat, hout of kunststof hoeft geen probleem te zijn, zolang deze maar stabiel en vlak genoeg is. Wanneer er in oppervlakken scheuren of barsten te zien zijn, dan moeten deze altijd eerst gerepareerd worden. Alle ondergronden moeten voor het aanbrengen van de betonstuc verder schoon, vetvrij en stofvrij zijn. Een primerlaag onder de betonstuc zorgt er vervolgens voor dat de betonstuc zich goed aan de ondergrond hecht.

  • Naadloos
  • Hygiënisch
  • Vakwerk

Meer weten over betonstuc?

Ons team helpt je graag!

Betonstuc professioneel aanbrengen

Let wel: dat betonstuc op vrijwel alle ondergronden aangebracht kan worden, betekent niet dat het een eenvoudige klus is. Integendeel. Er komt heel wat bij kijken en je moet met allerlei factoren rekening houden. We vertellen je graag waar je rekening mee dient te houden.

Bij het aanbrengen van een betonstuc vloer houd je rekening met de voorbereidingen, dat is namelijk het halve werk. Bereid je de ondergrond niet op de juiste manier voor, dan hecht de betonstuc niet. Gebruik je geen of niet de juiste primer, dan ga je niet voor het beste eindresultaat. Breng je de betonstuc aan op een vloer en respecteer je de dilatatievoeg niet, dan is er grote kans op scheurvorming.

Kes je per ruimte niet voor de juiste ondergrond dan sta je voor een grote uitdaging. Zo is gips als ondergrond in de woonkamer geen probleem maar veroorzaakt het in de badkamer juist problemen. En zo is er méér. Niet voor niets raden wij je aan om een professional in te schakelen. Wij brengen je graag in contact met een betonstuc professional bij jou in de buurt.

Inspiratie? Vraag direct ons gratis inspiratiemagazine aan!

Inspiratiemagazine aanvragen
Praktische informatie

Wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe? We delen al onze kennis over betonstuc met je, zodat je straks net zo’n expert bent als wij. Oké… bijna dan.

Vanuit Stone Age worden er bij onze verkooppunten trainingen gegeven hoe je met de betonstuc aan de slag kunt gaan. Deze trainingen zijn speciaal voor de professioneel verwerker waar uitgebreid aandacht wordt gegeven aan de verwerking van onze unieke producten. Zo komen de producten Basebeton, Oxidestuc, Sichtbeton en Stuccopuro aan bod waarin uitgebreid wordt behandeld op welke ondergrond de betonstuc kan worden aangebracht.

Ben jij een professioneel verwerker en wil je meer weten over het aanbod van trainingen? Bekijk dan de agenda met Stone Age trainingen en meld je aan.

Hoe is betonstuc opgebouwd?

Het is afhankelijk van het type product op welke wijze het product wordt opgebouwd, we nemen je graag mee in de werkwijze van onze unieke betonstuc.

Basebeton Solid doorsnede vloer web

We raden altijd aan om volgens de voorgeschreven werkwijze aan de slag te gaan zodat jij als professioneel verwerker op de juiste manier te werk gaat. Houd er rekening mee bij de verwerking van de betonstuc - afhankelijk van de wensen van de klant, temperatuur, vochtigheid, werkpraktijk en/of lokale gewoonten – de eigenschappen van het product op het gebied van droging, hardheid, (ver)werkbaarheid en korrelgrootte altijd kunnen variëren. Heb je vragen over de opbouw van onze producten? Neem dan vooral contact op.