Showroom
Social media
Blog

Betonstuc in de keuken

Keuken

Koken in stijl in de meest sfeervolle plek in huis

DSC08742
Geschreven door Sven 12 november 2020

Een keuken waarin je de lekkerste maaltijden bereidt of een leefkeuken voor gezellige avonden: betonstuc is altijd een goed idee. Omdat betonstuc zo veelzijdig is, creëer je hiermee namelijk altijd een stijl die bij je past. Om een voorbeeld te geven: betonstuc past heel mooi bij een stoere keuken, waarin materialen als rvs en hout zijn verwerkt. Maar ook voor andere keukenstijlen is betonstuc geschikt. Wat jouw stijl ook is, met een betonlook maak je van je keuken de meest sfeervolle plek in huis.

  • Kras-, slijt- en vlekbestendig
  • Op iedere ondergrond
  • Ook voor keukenwerkbladen

Meer weten over betonstuc in de keuken?

Betonstuc, geschikt voor in de keuken

Je kunt betonstuc gebruik voor muren en vloeren, maar ook voor het bekleden van meubels, trappen, vensterbanken en haardschouwen. En natuurlijk voor keukenwerkbladen. Dat is echt een trend op dit moment: aanrechtbladen van gestukt beton. De stoere, robuuste look geeft jouw keuken nét wat meer karakter dan een regulier werkblad. Met betonstuc maak je van jouw keuken(werkblad) gegarandeerd een eyecatcher. Toch liever de wand, de vloer of de achterwand in de keuken afwerken met betonstuc? Ook dat kan. Als de ondergrond maar vlak is en je de juiste primer gebruikt, kun je betonstuc gebruiken.

Betonstuc in de keuken schoonmaken en onderhouden

Betonstuc is erg praktisch. Het is krasbestendig, slijtbestendig, in enkele gevallen vloeistofdicht én volledig naadloos, waardoor er weinig onderhoud nodig is. En dat is natuurlijk wel zo handig in een keuken! Om het betonstuc zo min mogelijk aan te tasten, is het wel belangrijk dat je het met de juiste producten schoonmaakt. Er zijn speciale onderhoudsmiddelen verkrijgbaar en voor het dagelijkse onderhoud na het koken kun je een zuurvrij schoonmaakmiddel gebruiken.

Basebeton

Wil je betonstuc toepassen in je keuken, weet dan dat je daarvoor alle producten in ons assortiment kunt gebruiken. Voor muren en vloeren is Basebeton een goede keuze. Dit product zorgt voor een industriële betonlook en heeft als voordeel dat je kunt kiezen uit alle standaard RAL- en NCS-kleuren. Met Basebeton kun je dus helemaal ‘losgaan’ en je keuken volledig aanpassen naar jouw unieke woonwensen.

Inspiratie? Vraag direct ons gratis inspiratiemagazine aan!

Inspiratiemagazine aanvragen
Sichtbeton, Beton Ciré en Oxidestuc

Om de muren af te werken, maar ook voor de achterwand in de keuken, is Sichtbeton zeer geschikt. Dit betonstucproduct is leverbaar in drie kleuren en zorgt voor een stoere look van gestort beton. Natuurlijk is Beton Ciré ook een goede optie, namelijk voor wand, vloer én keukenwerkenblad. Deze betonstuc is leverbaar in maar liefst 45 kleuren. Wil je hier een keukenwerkblad van maken? Weet dan dat dit er met verloop van tijd uit komt te zien als een ‘geleefd blad’. Voor veel mensen is dit juist een reden om voor een betonlook keukenwerkblad te kiezen - misschien voor jou ook wel. Oxidestuc tot slot is geschikt voor wanden en meubels in je keuken. Dit product wijkt iets af van alle andere producten, omdat je hiermee een metallic look aan je interieur geeft. En wees gerust, want je bepaalt zelf de mate van glans.

Stone Age, voor betonstuc in jouw keuken

Ben je benieuwd hoe betonstuc er in de keuken uitziet? Doe dan meteen meer inspiratie op in onze inspiratiebank. Wil je betonstuc eens in het echt bekijken, kom dan naar het Stone Age Experience Center. We laten je graag onze producten, mogelijkheden en kleuren zien.