Showroom
Social media
  1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ruimtes
  4. Badkamer
  5. Welke soorten betonstuc zijn geschikt voor in de badkamer?
Leestijd: 4 | Terug naar overzicht
Blog

Welke soorten betonstuc zijn geschikt voor in de badkamer?

Badkamer

Ga voor een betonstuc die naadloos én waterdicht is: dat maakt de badkamer een complete home spa.

Badkamer 20220712 08
Geschreven door Lisette 12 november 2020

In de badkamer adviseren wij Basebeton: dat is dé betonstuc die waterdicht en naadloos is. Betonstuc is een moderne en chique betonlook toepassing. Je creëert binnen iedere woonstijl een luxueus gevoel die als basis dient voor de perfecte home spa. Naast Basebeton zijn er nog meerdere soorten betonstuc geschikt voor in de badkamer. Welke soorten betonstuc er in de badkamer geschikt zijn lees je in dit kennisartikel.

  • Moderne en chique betonlook
  • Gemakkelijk schoon te houden
  • Verkrijgbaar in vele kleuren

Ontdek de mogelijkheden van betonstuc

Meer weten over onze producten?

Betonlook badkamer met Basebeton

Basebeton is de ready-to-use betonstuc die toepasbaar is in de badkamer, het materiaal zorgt voor een natuurlijke betonlook en is verkrijgbaar in veel verschillende tinten. Basebeton geeft je badkamer een rustig gevoel als je gebruik maakt van ton-sur-ton elementen met betonstuc. Bij een ton-sur-ton badkamer kies je ervoor om de wanden en vloer in één en dezelfde kleur te laten stucen. Door de rustige uitstraling van Basebeton oogt je badkamer dan als een ware wellness ruimte. Naast deze toepassing is het betonstuc ook uitstekend rondom de wastafel of in de badkamerkast te gebruiken. Zo maak je de betonlook badkamer helemaal compleet.

Inspiratie? Vraag direct ons gratis inspiratiemagazine aan!

Inspiratiemagazine aanvragen
Waterdichte betonstuc

Basebeton is een materiaal dat van zichzelf geen water opneemt en is hierdoor waterdicht. Deze vochtwerende betonstuc is verkrijgbaar in meer dan 60 tinten en is aan te brengen op elke ondergrond: zoals gipsplaten, hout of oud tegelwerk. Het is wenselijk dat de ondergrond van de betonstuc waterdicht is gemaakt met Aqua Stop – onze ready-to-use hybride afdichting gecombineerd vezelachtige tape – zodat je verzekerd bent van een waterdichte ondergrond. Advies nodig bij het verwerken van betonstuc? Laat je informeren door onze technisch adviseur en neem contact met ons op.

Geef jouw badkamer een chique betonlook

Voor een chique betonlook badkamer is Oxidestuc een schitterende toepassing voor op de achterwand van het toilet of de wastafel. Deze metallic betonstuc is alleen geschikt als wandafwerking voor in de badkamer. In een handomdraai zet je een stralende sfeer in de badkamer neer. Oxidestuc combineer je namelijk goed met tegelwerk of andere natuurlijke materialen zoals hout of marmer. Oxidestuc is verkrijgbaar in zes verschillende tinten betonstuc die binnen elke badkamerstijl toepasbaar zijn. Nadat de Oxidestuc in de juiste glansgraad is gepolijst raden we je aan de wand te behandelen met een coating zodat er niets meer met de wand kan gebeuren.

Authentieke betonstuc

Naast Basebeton is er in het assortiment van Stone Age ook nog de authentieke Beton Ciré. Deze betonstuc creëert een natuurlijke tekening en heeft daarnaast dezelfde eigenschappen als Basebeton. Het uit Frankrijk afkomstige materiaal is ook op elke ondergrond te verwerken in een sanitaire ruimte. De verfijnde Beton Ciré is leverbaar in 45 natuurlijke kleuren en is geschikt voor wand en vloer. Binnen de badkamerstijl die jij wilt creëren is dus altijd wel een betonstuc-tint die aansluit op het interieur. Dit materiaal is kenmerkend door de manier van aanbrengen, omdat elke professional zijn eigen ‘handtekening’ achterlaat is iedere muur of vloer uniek. De verfijnde Beton Ciré is leverbaar in 45 natuurlijke kleuren en is geschikt voor wand en vloer in de badkamer.

Verschillen Beton Ciré en Basebeton

Het enige verschil tussen Beton Ciré en Basebeton is dat de Beton Ciré aangelengd moet worden. Voor het verwerken van de Beton Ciré werk je met een basis mortel, pigment en water. Basebeton is een betonstuc die ready-to-use is en direct uit de emmer verwerkt kan worden. Ben je op zoek naar badkamer inspiratie met Basebeton? Bekijk dan de rest van onze kennisbank artikelen over betonstuc in de badkamer.