Showroom
Social media
Blog

Is betonstuc waterdicht?

Badkamer

Betonstuc is waterdicht van zichzelf en neemt geen water op

Badkamer 2
Geschreven door Sven 12 november 2020

Betonstuc als toepassing in de badkamer

In de sanitaire ruimtes betonstuc een praktische oplossing want het materiaal is waterdicht van zichzelf en neem geen water op. Hierdoor is betonstuc uitstekend toe te passen in de badkamer.

  • Naadloos
  • Hygiënisch
  • Makkelijk schoon te houden

Meer over betonstuc in de badkamer?

Als betonstuc geschikt is voor de badkamer...

Is het dan ook waterdicht? Het antwoord dat wij geven als deze vraag ons gesteld wordt: ja en nee. Het ligt er namelijk aan welk product je aanschaft. Zo zijn Basebeton en Beton Ciré volledig waterdicht. Deze twee producten kun je dus in de badkamer of in het toilet zowel op de muren als op de vloer gebruiken. Je kunt hiermee zelfs een betonvloer in je douchecabine maken zónder dat je bang hoeft te zijn om uit te glijden en zónder dat je op den duur vochtproblemen krijgt.

Inspiratie? Vraag direct ons gratis inspiratiemagazine aan!

Inspiratiemagazine aanvragen
Niet-waterdichte betonstuc

Er zijn echter ook betonstuc-producten die níet waterdicht zijn. Oxidestuc of Sichtbeton bijvoorbeeld. Deze twee producten raden we dus af voor de vloer in de badkamer of het toilet. Maar… Je kunt ze natuurlijk wel op de wanden gebruiken. Of kies juist voor een badkamermeubel met een bekleding van betonstuc. De mogelijkheden met betonstuc zijn eindeloos.

Betonstuc producten: waterdicht en niet-waterdicht

Ook als je om wat voor reden dan ook geen waterdichte Basebeton of waterdichte Beton Ciré wilt gebruiken, zijn er dus mogelijkheden om in natte ruimtes met betonstuc te werken. En nu je weet met wélke betonstuc-producten je wát kunt doen, staat niets je meer in de weg om in jouw badkamer of toilet een betonlook te creëren.