Showroom
Social media
  1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ruimtes
  4. Badkamer
  5. Hoe maak ik betonstuc in de badkamer schoon?
Leestijd: 3 | Terug naar overzicht
Blog

Hoe maak ik betonstuc in de badkamer schoon?

Badkamer

In een handomdraai met lauwwarm water en PU Cleaner van Stone Age

Badkamer Oxidestuc 1
Geschreven door Marvin 12 november 2020

De betonstuc in de badkamer maak je schoon met ons onderhoudsmiddel PU Cleaner of producten die niet-bijtend zijn zoals groene zeep. Een badkamer die is afgewerkt met Basebeton of Beton-Ciré maak je wekelijks schoon met een vochtige doek. Het is niet handig om met een schuurspons aan de slag te gaan omdat er dan wellicht doffe plekken kunnen optreden. Lees snel verder voor de meest belangrijke tips bij het schoonmaken van de badkamer.

  • Naadloos
  • Hygiënisch
  • Makkelijk schoon te houden

Meer over betonstuc in de badkamer?

Betonstuc in de badkamer schoonmaken doe je zó

Dat het gemakkelijk schoon te maken is, betekent helaas niet dat Basebeton en Beton Ciré in de badkamer helemaal onderhoudsvrij zijn. Hoe pak je het aan? Simpel: jouw betonlook badkamer maak je gewoon schoon met ons onderhoudsmiddel. Let op dat je nooit chloor, zuur of bleekhoudende producten gebruikt. Ook raden we het gebruik van anti-kalkmiddelen sterk af. Wil je dit toch gebruiken? Zorg dan dat je het grondig (!) naspoelt met water. Zo kan het zuur, bleek of chloorbevattende product niet te lang op de coating inwerken en blijft het oppervlak goed beschermt.

Wij raden de professioneel verwerker aan om na de coating van de betonstuc ook de PU Protect Mat toe te passen voor een extra beschermlaag bovenop de 2K-coating. Vervolgens is het onderhoud van de betonstuc in de badkamer net zo belangrijk, dat kan met onze PU Cleaner. De PU Cleaner is een speciale reiniger geschikt voor de dagelijkse reiniging van Stone Age vloer- en wandafwerkingen welke afgewerkt zijn met een Stone Age coating. Bij schoonmaken is een goed begin namelijk het halve werk. De PU Protect Mat en de PU Cleaner zijn verkrijgbaar bij onze verkooppunten.

Inspiratie? Vraag direct ons gratis inspiratiemagazine aan!

Inspiratiemagazine aanvragen
Wat wil jij weten over betonstuc?

Wat het ook is, je vindt het in de inspiratiebank. We delen hier wooninspiratie, (styling)tips, leuke ideeën en flink veel artikelen boordevol praktische informatie over onze unieke betonstuc. In onderstaande artikelen vertellen we je alles over betonstuc in de badkamer, de do's en don'ts van het type materiaal en meer.