Showroom
Social media
 1. Home
 2. Kennisbank
 3. Ruimtes
 4. Badkamer
 5. Moet ik voor betonstuc eerst het tegelwerk slopen?
Leestijd: 4 | Terug naar overzicht
Blog

Moet ik voor betonstuc eerst het tegelwerk slopen?

Badkamer

Een betonlook badkamer met betonstuc? Je brengt het naadloos aan over je bestaande tegels.

Douche - basebeton
Geschreven door Fedde 12 november 2020

Betonstuc badkamer over tegels. Betonstuc over tegels. Beton Ciré over tegels. In Google wordt vaak gezocht op dit soort termen. Wat zeggen we: misschien ben jij ook wel op die manier op deze pagina terecht gekomen. Ook onze klanten stellen ons vaak de vraag: “Moet ik voor betonstuc eerst het tegelwerk slopen?” En gelukkig is ons antwoord op die vraag ‘Nee’. Betonstuc kan naadloos over je huidige tegels worden aangebracht, mits het oppervlak eerst geëgaliseerd wordt met het juiste product. Zorg er uiteraard voor dat dit vakkundig gebeurt.

 • Over je tegels aan te brengen
 • Naadloos én dus hygiënisch
 • Makkelijk schoon te houden

Meer over betonstuc in de badkamer?

Wanneer kies je voor betonstuc op tegels?

Er zijn drie situaties waarin wij je aanraden om voor betonstuc op je huidige tegels te kiezen.

 • Als je wilt besparen op de kosten van sloopwerk.
 • Als je weinig tijd hebt (of minder gedoe wilt).
 • Bij een oud huis met kans op scheurvorming tijdens het slopen.

Bij het voorbereiden van betonstuc over het tegelwerk heen raden wij dan ook altijd aan om de ondergrond te egaliseren. Zo wordt de ondergrond egaal en heb je geen last van hoogteverschil en naden. Voor het opbouwen van de betonstuc geven wij het advies om de ondergrond voor te bereiden met een technische laag. Dat kan met behulp van een renovatiepleister zoals Ardex R1 of Ardex A950.

Zorg er altijd voor dat de ondergrond vrij van stof, vuil en vet is voordat je start met het proejct. Door de wanden intact te laten en het tegelwerk te egaliseren bespaar je kosten voor het sloopwerk en scheelt je dit ook nog eens tijd. En dat is altijd mooi meegenomen.

Inspiratie? Vraag direct ons gratis inspiratiemagazine aan!

Inspiratiemagazine aanvragen

Betonstuc in de badkamer (over het tegelwerk)

Daarnaast is betonstuc in de badkamer, over je huidige tegelwerk, gewoon erg mooi én praktisch. Afhankelijk van het type waterdichte betonstuc dat je kiest creëer je een strakke en industriële uitstraling (Basebeton) of juist een warme en luxe uitstraling (Beton Ciré). Met beide producten betonstuc heb je geen last van naden en voegen, waardoor het schoonmaken van de badkamer een veel gemakkelijkere klus wordt. Bovendien heb je de keuze uit veel verschillende kleuren. Kortom: moet je het tegelwerk slopen? Nee. Maar: moet je in de badkamer voor betonstuc kiezen? Wat ons betreft wel!

Basebeton Original doorsnede wand v2 1a

Betonstuc over het tegelwerk

Egaliseer altijd de ondergrond voor de start van jouw project

Heb je vragen over de technische laag voordat je aan de slag gaat met onze betonstuc? Wij adviseren ten alle tijde de juiste handleiding en TDS (Technische Data Sheet) te raadplegen voor de start van jouw werkzaamheden. Of neem contact op!