Showroom
Social media
 1. Home
 2. Kennisbank
 3. Technische informatie
 4. Algemene vragen
 5. Gereedschap voor het aanbrengen van betonstuc in de badkamer?
Leestijd: 2 | Terug naar overzicht
Blog

Gereedschap voor het aanbrengen van betonstuc in de badkamer?

Algemene vragen

Een goed begin is het halve werk, met de juiste tools.

DSC07023 Edit
Geschreven door Marvin 10 augustus 2023

Een badkamer voorzien van betonstuc begint bij de voorbereidingen, zo heb je naast het ready-to-use materiaal natuurlijk ook gereedschap nodig. Het is belangrijk dat je als professional gedegen aan de slag gaat en daarom leggen wij jou in dit kennisartikel graag uit wat je allemaal nodig hebt.

Bij de aanvang van het project is het natuurlijk afhankelijk of je in nieuwe of nog te verbouwen badkamer aan de slag gaat. Zorg er te allen tijde voor dat de technische laag in orde is voordat je begint het met verwerken van de betonstuc. Zo weet je zeker dat de afwerking laag op een solide ondergrond wordt aangebracht.

Een goed begin is het halve werk
 1. Schilderstape (paars): In de voorbereiding van de wand of vloer die je wilt gaan behandelen gebruik je afplaktape om zo strakke en scherpe lijnen te creëren. Na het verwerken van betonstuc is deze tape eenvoudig te verwijderen en laat deze geen lijmresten achter.
 2. Microvezelroller: Hiermee strijkt de ondergrond voor in de Basebeton primer. Afhankelijk van de grootte van het te behandelen oppervlak gebruik je roller naar gewenste grootte.
 3. Troffel, spaarbord / raapbord: Het materiaal kan met een troffel op het spaarbord / raapbord worden geschept.
 4. RVS Spackmes of spaan: Gebruik een RVS spackmes voor het spanen van betonstuc. Voor het aanbrengen en afwerken van betonstuc raden wij aan om het Stone Age spackmes of spanen set te gebruiken. Deze zijn speciaal voor het aanbrengen van betonlook. Deze Franse spackmessen zijn ideaal voor het superglad aanbrengen van betonstuc in de badkamer, voor op de wand of vloer.
 5. Excentrische schuurmachine: Na het aanbrengen van eerste laag betonstuc wordt het oppervlak opgeschuurd. Dit is het meest ideale gereedschap om betonstuc gelijkmatig op te schuren. Er zijn zelfs schuurmachines met een ingebouwde stofzuiger, dat scheelt afstoffen naderhand.
 6. Handstoffer: Bij het opschuren van het betonstuc oppervlak in de badkamer doe je het oppervlak af met een handstoffer voordat je een volgende laag betonstuc aanbrengt.
 7. Mengbeker: Voor mixen van de 2 compomenten-lak gebruik je een mengbeker om deze vervolgens met de mixer goed met elkaar te vermengen.
 8. Mixer: Om de coating voor het betonstuc oppervlak te mixer gebruik je een verfmixer.
 9. Nylonroller: Voor het verzegelen van de betonstuc pas je de coating toe, gebruik hiervoor een nylonroller.
Technisch advies of hulp nodig?

Bovenstaande items zijn onmisbaar voor het aanbrengen van betonstuc in de badkamer. Zo start je het project in ieder geval met de juiste tools. Het verwerken van betonstuc is een klus die wij overlaten aan de echte professional. Heb jij al eerder met betonstuc gewerkt en ben je benieuwd of de producten van Stone Age gemakkelijk zijn te verwerken? Dan hebben wij goed nieuws voor je, onze betonstuc producten zijn verkrijgbaar bij jouw groothandel. Bestel direct voor jouw project.

Ga je voor het eerst aan de slag met de producten van Stone Age en kun jij technisch advies of hulp gebruiken? Neem dan contact op en dan kunnen we kijken wat we voor je kunnen betekenen.