Showroom
Social media
  1. Home
  2. Kennisbank
  3. Technische informatie
  4. Algemene vragen
  5. Welke voorbereidingen moet ik treffen voor het aanbrengen van betonstuc?
Leestijd: 4 | Terug naar overzicht
Blog

Welke voorbereidingen moet ik treffen voor het aanbrengen van betonstuc?

Algemene vragen

De voorbereiding voor het aanbrengen van betonstuc is de helft van het werk.

Betonvloer - keuken
Geschreven door Marvin 10 augustus 2023

Betonstuc is een product dat enige ervaring en handigheid vereist voordat je de ready to create producten van Stone Age gaat verwerken. De producten van Stone Age zijn bedoeld als wand- en vloerafwerking, de technische onderlaag moet in orde zijn voordat er gestart kan worden met het aanbrengen van betonstuc. Basebeton, Oxidestuc, Stuccopuro en Sichtbeton zijn ieder unieke producten met een andere werkwijze. Welke voorbereidingen moet je treffen voor het aanbrengen van betonstuc? We vertellen je het in dit kennisartikel.

Voorbereiding van het aanbrengen van betonstuc

De betonstuc producten van Stone Age zijn op bijna elke, vlakke en niet werkende ondergrond toepasbaar. Omdat betonstuc een afwerklaag is van enkele millimeters dun is de technische ondergrond enorm belangrijk. We raden je aan om op een zo sterk mogelijke ondergrond de afwerklaag aan te brengen. Een stabiele en gezonde ondergrond moet droog, vrij van stof en vet zijn. Elke oneffenheid zie je terug in het betonstuc oppervlak van het uiteindelijke resultaat mocht je deze niet voldoende wegwerken als dit zich voordoet. De uiteindelijke uitstraling van Stone Age betonstucproducten hangt volledig af van de ondergrond, factoren zoals luchtvochtigheid en de verwerkingstemperatuur.

Betonstuc op iedere ondergrond

Betonstuc is een materiaal dat op elke ondergrond kan worden toegepast als deze vlak, schoon en droog is. Dan ga je pas aan de slag volgens de stappen uit de User Guide. Zo weet je zeker dat de opbouw van de betonstuc toepassing op een juiste manier wordt aangebracht. Alle handleidingen en productvideo’s van de unieke betonstuc producten bevatten de juiste informatie om het betonstuc op de bouwen. Bestaat de huidige ondergrond uit tegels? Zorg er dan voor dat de tegellaag en de voegen zijn uitgevlakt met een cementgebonden specie (bijvoorbeeld Ardex R1 of A950).

Technisch advies

De technische opbouw van iedere ruimte of elk nieuw project waar betonstuc wordt toegepast is verschillend. Ga voorbereid aan de slag en houd rekening met alle facetten van het verwerken van betonstuc. We raden je aan om te allen tijde de handleidingen en downloads van onze unieke betonstuc producten te volgen. De handtekening (verwerkershand) van de professioneel verwerker bepaalt de uitstraling van de betonstuc. De uitstraling van het betonstuc is daarnaast afhankelijk van de conditie van de ondergrond. Houd hier te allen tijde rekening mee.

Kies het juiste betonstuc product

Betonstuc van Stone Age is voor elke toepassing zoals wanden, vloeren en meubelafwerking. Houd rekening met de eigenschappen van de producten en de ondergrond. Elk product heeft unieke eigenschappen, ontdek onze producten: Basebeton, Oxidestuc, Sichtbeton en Stuccopuro. Zo is Basebeton de moderne betonlook toepasbaar is in de sanitaire ruimtes en Stuccopuro bijvoorbeeld niet. Zelfs als de ondergrond uit tegels bestaat is het mogelijk om betonstuc op te bouwen. Zo lang er voor een stevige en stabiele ondergrond wordt opgebouwd. Twijfel je over welk product je kunt toepassen in jouw project of welke betonstuc geschikt is voor in de badkamer? Je leest het in het kennisartikel waar we antwoord geven de top tien meest gestelde vragen over betonstuc.

Smeren kun je leren: Stone Age Training

Als professioneel verwerker kennismaken met de producten van Stone Age? Volg dan een betonstuc trainingen die wij bij diverse groothandels aanbieden. Profiteer van de kennis en begeleiding van onze Stone Age professionals. Wij vertellen je alle ins- en outs van de producten en ervaar onze handige kant-en-klare materiaal. Bekijk het overzicht met Stone Age trainingen in de kennisbank of neem bij interesse voor meerdere deelnemers van hetzelfde bedrijf contact op met ons sales team. Maak gebruik van de juiste gereedschappen, respecteer de droogtijden van de materialen en houd rekening met de temperatuur en luchtvochtigheid van de ruimte waarin je aan het werk gaat. Een goed begin is namelijk het halve werk.