Showroom
Social media
 1. Home
 2. Kennisbank
 3. Ruimtes
 4. Woonkamer
 5. Hoe style ik betonlook in de woonkamer?
Leestijd: 4 | Terug naar overzicht
Blog

Hoe style ik betonlook in de woonkamer?

Woonkamer

Stuccopuro
Geschreven door Petra 25 februari 2021

De betonlook is heel goed te combineren.

Deze stylingtips helpen je op weg.

Beton geeft je woonkamer een industriële en stoere uitstraling. Je kunt het toepassen op wanden, op de vloer, op de trap, op vensterbanken én op meubels. En betonstuc is ook nog eens in tientallen kleuren verkrijgbaar, dus jouw betonlook hoeft niet per se grijs te zijn. Kortom: beton is veelzijdig en daarmee een goede keuze voor velen. Maar we krijgen wel regelmatig de vraag: hoe pas ik de betonlook toe in de woonkamer, waar combineer ik het mee? Oftewel: hoe style ik mijn betonlook in de woonkamer?

 • Modern
 • Uniek
 • Goed te combineren

Meer over betonstuc in de woonkamer?

Stylingideeën voor een betonlook

Er zijn verschillende stylingideeën om die stoere betonlook ook in jouw interieur toe te passen. We delen er drie met je.

 1. We schreven net al dat betonstuc in tientallen kleuren beschikbaar is. Kies je voor Basebeton, geschikt voor wand en vloer? Dit is zelfs (tegen meerprijs) leverbaar in bijna elke RAL- en NCS-kleur. Kies je toch graag voor de traditionele lichtgrijze kleur? Dit combineert erg mooi met natuurlijke materialen en tinten, zoals hout. Ook zwart - denk aan stalen deuren - past hier heel goed bij.
 2. Ben je bang dat beton een te kille sfeer geeft in huis? Gebruik naast betonstuc dan verschillende zachte materialen in de woonkamer, zoals een wollen vloerkleed, warme plaids en zachte kussens. De betonstuc matchen met de andere materialen in jouw project is ook een aanrader.
 3. Vind je beton op de muur of op de vloer net iets te heftig, gezien het grote oppervlak? Kies er dan voor om bijvoorbeeld de trap in de kamer, de vensterbanken of meubels af te werken met betonstuc. Dat geeft nét een wat subtieler resultaat, en je hebt tóch een betonlook in je woonkamer.

Inspiratie? Vraag direct ons gratis inspiratiemagazine aan!

Inspiratiemagazine aanvragen
Stone Age, voor betonstuc in jouw woonkamer

Je ziet het: de betonlook in de woonkamer kun je op verschillende manieren stylen. En kies jij ook voor betonstuc in je woonkamer, dan is Stone Age jouw adres. In onze showroom vertellen wij je er graag alles over en laten we je graag onze producten, mogelijkheden en kleuren zien.