Showroom
Social media
  1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ruimtes
  4. Woonkamer
  5. Waar in de woonkamer wordt betonstuc veel toegepast?
Leestijd: 4 | Terug naar overzicht
Blog

Waar in de woonkamer wordt betonstuc veel toegepast?

Woonkamer

Op elke plek in de woonkamer als je het ons vraagt

Numan Clay
Geschreven door Lisette 13 april 2023

Betonstuc is een materiaalsoort dat in de woonkamer op veel verschillende plekken wordt toegepast. Wanden en vloeren zijn de meest voorkomende oppervlakken waar het betonstuc op wordt toegepast. Een betonlook is namelijk te verkrijgen in verschillende soorten met ieder verschillende eigenschappen. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden van dit unieke materiaalsoort.

  • Verschillende toepassingen mogelijk met betonstuc
  • Moderne en stijlvolle kleuren
  • Ieder product een unieke uitstraling

Meer over betonstuc in de woonkamer?

Basebeton als wandafwerking

Zo is Basebeton een moderne en de meest populaire betonlook die je veel in woonkamers terugziet. Basebeton wordt veel in de woonkamer toegepast op alle wanden. Soms wordt dit ook doorgesmeerd op wandkasten of op een tv-meubel. Basebeton is namelijk toepasbaar op iedere ondergrond, zolang deze schoon, droog en glad is. Basebeton is verkrijgbaar in elke denkbare kleur. Standaard hebben we 60 kleuren in onze eigen collectie die aansluit op iedere woonkamer. Deze betonlook geeft mooie lichtinvallen en is dus te combineren met elke woonstijl.

Glimmende betonlook als accentwand

Oxidestuc is een glimmende betonstuc die je veel ziet in chique interieurs. Na het aanbrengen van Oxidestuc wordt de wand opgeschuurd en gepolijst voor een metallic uitstraling. Hierdoor krijg je nog meer glans in het interieur! In de woonkamer is deze betonlook mogelijk in zes verschillende metallic kleuren, namelijk: Aluminium, Bronze, Copper, Gold, Rust of Steel. Deze betonstuc is alleen geschikt als wandafwerking en zie je vaak als accentwand op een haard of op een cinewall. Een echte blikvanger dus!

Inspiratie? Vraag direct ons gratis inspiratiemagazine aan!

Inspiratiemagazine aanvragen
Stoere betonstuc in de woonkamer

De Sichtbeton van Stone Age is een betonstuc product dat een robuuste en stoere uitstraling geeft. Sichtbeton heeft de looks van gestort beton en is naast de wand ook een echte eyecatcher op een schouw of vensterbank. Deze toepassing, die alleen geschikt is voor op de wand, is verkrijgbaar in drie moderne betonkleuren: Light Grey, Mid Grey en Dark Grey. Wat goed is om te weten is dat dit product alleen als decoratieve toepassing gebruikt kan worden.

Zachte accentwand met Stuccopuro

Liever een zachte accentwand in de woonkamer? Laat je dan inspireren door de uitstraling van de matte Stuccopuro. Deze fluweel- en poederachtige betonlook kan als decoratieve wandafwerking worden toegepast. Deze betonstuc is een kunststof gebonden pleister die verkrijgbaar is in meer dan 60 unieke betonlook kleuren met een matte uitstraling.

Betonstuc op de woonkamervloer

Basebeton is een product dat naast wandafwerking veelal als vloerafwerking wordt verwerkt. Een betonlook vloer is namelijk een moderne en praktische toepassing. Doordat de vloer gesmeerd wordt zijn er geen voegen of naden te zien en dat zorgt voor een serene uitstraling. De professioneel verwerker kan de betonstuc vloer verwerken zodra deze glad, droog en vrij van scheuren is. Hiervoor kan gebruikgemaakt worden van een technische onderlaag voordat Basebeton wordt toegepast. Dit type betonstuc is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, in onze eigen collectie zitten er maar liefst meer dan 60 unieke kleuren. Zit de juiste kleur er niet tussen? Dan heb je ook nog eens de mogelijkheid om Basebeton in een RAL of NCS-kleur te bestellen. Zo past de betonstuc van Stone Age altijd bij jouw woonstijl.

Betonstuc inspiratie voor in de woonkamer

De mogelijkheden voor betonstuc in de woonkamer zijn eindeloos. Onze producten hebben ieder verschillende eigenschappen en passen dus altijd bij de woonstijl die jij wilt creëren in de woonkamer. Laat je inspireren door de toepassingen die mogelijk zijn met onze betonstuc producten.