Showroom
Social media
  1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ruimtes
  4. Woonkamer
  5. Kan ik meubels afwerken met betonstuc in de woonkamer?
Leestijd: 2 | Terug naar overzicht
Blog

Kan ik meubels afwerken met betonstuc in de woonkamer?

Woonkamer

Betonstuc meubel 1
Geschreven door Nicolas 12 november 2020

De betonlook is niet meer weg te denken uit het interieur van nu.

Pimp je meubels, trap, vensterbanken of schouw met Basebeton of Beton Ciré.

Je wilt een meubel met Basebeton of Beton Ciré laten afwerken of zelf een betonlook meubel maken? Voor je woonkamer of je slaapkamer? Een goede keuze! Allereerst omdat het kan. Daarmee beantwoorden we meteen de vraag: “Kan ik meubels afwerken met betonstuc?” Woonaccessoires, meubels (denk aan de eettafel, de salontafel, een bureau, je bed of een kaptafel), de trap, je vensterbanken of je schouw: het kan! Ons advies is om dit door een professioneel verwerker te laten doen voor het beste resultaat. Liever zelf aan de slag? Verdiep je dan goed in de te gebruiken materialen en primers.

  • Naadloos
  • Hygiënisch
  • Voor een industriële uitstraling of juist warme uitstraling

Meer over betonstuc in de woonkamer?

Betonlook meubel of Beton Ciré meubel

Dat het kan, betekent overigens nog niet dat het ook moet. Maar als je het ons vraagt… Doe het wel! Een betonlook meubel of Beton Ciré meubel voor in je woonkamer of slaapkamer is namelijk erg fraai. Niet voor niets is het bijna niet meer weg te denken uit het moderne interieur. Afhankelijk van het type betonstuc dat je kiest geef je het meubel een strakke en industriële uitstraling of juist een warme en luxe uitstraling.

Betonstuc op je schouw: de spelregels

Op één meubel voor in de woonkamer gaan we even iets dieper in: de schouw. Daarbij zijn namelijk wat spelregels die je moet weten. Zo zijn niet alle soorten betonstuc geschikt voor een schouw. Wil je je haard een metamorfose geven? Kies dan voor Basebeton, Sichtbeton of Oxidestuc. Deze soorten betonstuc zijn hittebestendig. En let op dat je alleen het deel behandelt dat niet direct in aanraking komt met open vuur.

Inspiratie? Vraag direct ons gratis inspiratiemagazine aan!

Inspiratiemagazine aanvragen
Tafelblad basebeton
Wandplank Basebeton
Betonstuc meubel 1
Wat wil jij weten over betonstuc?

Wat het ook is, je vindt het in de inspiratiebank. We delen hier wooninspiratie, (styling)tips, leuke ideeën en flink veel artikelen boordevol praktische informatie. Pak er iets te drinken bij, plof lekker neer en start snel met lezen.