Showroom
Social media
Blog

Wat is betonstuc?

Algemene vragen

Betonstuc is een betonpasta op basis van gemicroniseerde kwarts van beton, cement en gekleurd met unieke pigmenten.

EC SA 18012023 024
Geschreven door Nicolas 17 februari 2023

Betonstuc is een betonlook afwerkingslaag geschikt voor wanden, vloeren en meubels. Betonstuc is ready-to-use en toepasbaar op allerlei ondergronden zoals beton, hout, gipsplaten en sausklare wanden. Betonstuc is waterdicht en naadloos, wat één van de grootste voordelen is van het product waardoor het geschikt is voor vochtige ruimtes zoals de badkamer, toilet en de keuken. De betonstuc producten van Stone Age zijn uniek in zijn soort. Door de unieke samenstelling van de producten zorgen de Basebeton, Oxidestuc, Sichtbeton en Stuccopuro elk voor een bijzondere betonlook uitstraling.

  • Millimeter dunne betonlook afwerkingslaag
  • Toepasbaar in elke ruimte
  • Ready-to-use

Meer weten over de typen betonstuc?

Waterdichte betonstuc

In het assortiment van Stone Age vind je Basebeton Originale, Basebeton Xtreme, Basebeton Plus en Basebeton Solid en Beton Ciré. Deze typen betonstuc zijn allemaal waterdicht en toepasbaar in vochtige ruimtes zoals de badkamer en het toilet. Een van de voordelen van Basebeton betonstuc is dat het waterdicht is van zichzelf. Hierdoor kun je het betonstuc toepassen in onder andere de badkamer, toilet of als vloerafwerking in een poolhouse. Basebeton is het meest geschikte type betonstuc als je het ons vraagt. Door de sterke coating die naderhand wordt aangebracht kan er niets meer met het waterdichte betonstuc gebeuren. De verschillende typen Basebeton betonstuc variëren in eigenschappen. Ontdek welk type waterdichte betonstuc het beste past bij jouw project.

Inspiratie? Vraag direct ons gratis inspiratiemagazine aan!

Inspiratiemagazine aanvragen
Authentieke betonstuc: Beton Ciré

Beton Ciré is een betonstuc dat aangelengd wordt op basis van cement, gecombineerd natuurlijke pigmenten, water en resin. Deze betonstuc is gebruiksklaar en binnen enkele stappen aan te brengen op elk glad en droog oppervlak. Hierdoor geef je de wand, vloer of meubel een authentieke Franse uitstraling. Deze authentieke Beton Ciré is te verkrijgen in meer dan 40 kleuren gebaseerd op de natuur. Wat is dan het verschil met Basebeton? Het verschil tussen Beton Ciré en Basebeton: Basebeton is een kant-en klare betonstuc pasta die direct uit de emmer aangebracht kan worden. Basebeton biedt meer tekening in het oppervlak en is verkrijgbaar in meer dan 65 betonlook kleuren.

Betonstuc met een glimmer

Oxidestuc is een opvallend type betonstuc dat verkrijgbaar is in zes verschillende kleuren. Deze metaalstuc is verkrijgbaar in de volgende tinten: Aluminium, Bronze, Copper, Gold, Rust en Steel. Een glimmende betonstuc past binnen iedere woonstijl en zorgt voor flink wat glans op de wanden in de woonkamer of keuken. Door de mate van schuren en polijsten is deze betonstuc naar wens zo glinsterend mogelijk te maken. Oxidestuc is een betonstuc welke als wand- of meubel afwerking wordt toegepast. Door Oxidestuc op een decoratieve manier te verwerken creëer je een unieke toepassing waar iedereen blij van wordt. Denk aan het toepassen van een print of een Oxidestuc-wand met Sichtbeton-uitstraling. Laat je inspireren door de unieke Oxidestuc van Stone Age.

Poederige betonstuc

Stuccopuro is een betonstuc met een poederachtige uitstraling en bedoeld voor decoratieve wandafwerking. Een prachtige toepassing voor bijvoorbeeld de woonkamer of andere leefruimte. De zachte fluweelachtige kleuren zijn leverbaar in meer dan 60 kleuren. Door het uitgebreide assortiment aan poederige betonstuc kleuren past dit product binnen iedere woonstijl. De Stuccopuro betonstuc is aan te brengen in een handomdraai met de juiste ondergrond en voorbereiding breng je dit product aan in enkele stappen. Eén van de voorwaarden is dat de ondergrond strak, vlak en droog is. Je brengt het betonstuc aan in twee lagen. Dit type betonstuc bestaat uit minerale en kunststof gebonden binnenpleister welke een matte betonlook uitstraling heeft. Hierdoor is het materiaal poreus. Wij raden je dan ook aan om de wand af te werken met een coating voor extra bescherming.

Industriële betonstuc

De meest rauwe betonstuc type die wij hebben, Sichtbeton. Een industriële betonlook die geschikt is voor wandafwerking. Het stoere Sichtbeton is verkrijgbaar in drie kleuren: Light Grey, Mid Grey en Dark Grey. Dit industriële type betonstuc is makkelijk aan te brengen en snel droog. Bij het aanbrengen van het betonstuc wordt er gebruik gemaakt van op maat gesneden folie om de stort structuur te creëren. Na het drogen van de industriële betonstuc wordt de folie verwijderd en kun je genieten van een stoere wandafwerking. Of pas dit type betonstuc toe op een balie, op de schouw in de woonkamer of vensterbank. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat de Sichtbeton niet waterdicht is. De mogelijkheden met Sichtbeton zijn eindeloos, ontdek het product dat past bij jouw woonstijl.

Kantoor vloerafwerking
Badkamer Oxidestuc 2
DSC08587
Studio Elize Wikkerink Project Zeeland 17
DSC08742